Silestone

WAT IS SILESTONE ?

Silestone bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts, waardoor het een buitengewoon hard en bestendig materiaal is. Het is het eerste en enige werkblad uit kwarts met bacteriostatische bescherming en biedt dus hygiënische eigenschappen die uniek zijn op de markt.

Silestone is het enige kwartsmerk met een bacteriostatische bescherming.

Silestone® is wereldwijd de grootste producent van kwartsoppervlakken met een geavanceerde bacteriostatische technologie en het enige merk dat een schriftelijke garantie biedt. Als marktleider blijven wij vernieuwen en onderstrepen wij het vertrouwen in ons merk door een unieke garantie van 25-jaar op Silestone® kwartsoppervlakken te geven.

Registreer het Silestone® product op onze website en activeer de 25-jaar garantie op Silestone® kwartsoppervlakken.

DE VOORDELEN ?

Vlekbestendig

Het oppervlak van Silestone is niet poreus en is daardoor uitermate bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers zoals koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere producten..

Zuurbestendig

Kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld. Dit maakt onze producten zeer duurzaam, met een hoge weerstand tegen zuren.

Krasbestendig

Kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het Silestone® werkblad. Toch raadt Cosentino het gebruik van een snijplank en onderzetter aan, om het werkblad als nieuw te houden.

Schokbestendig

Silestone kwartsoppervlakken hebben een hoge schokbestendigheid. In de meeste gevallen is deze aanzienlijk hoger dan andere producten die gebruikt worden voor gelijkwaardige toepassingen (graniet, solid surfaces, enz.). Dit zorgt ervoor dat u met een gerust hart zware voorwerpen (pannen, dienbladen, enz.) in uw keuken kunt hanteren.

Deze bestendigheid wordt bereikt dankzij de samenstelling van kwarts (hardheid) en polyesterhars (elasticiteit) en het bij de vervaardiging gebruikte vibrocompressiesysteem. Silestone is schokbestendig, maar wij adviseren om zorgvuldig met het werkblad om te gaan en uit te kijken met zware voorwerpen bij de randen.

Bacteriostatische bescherming

Silestone is het enige merk dat een uniek bacteriostatisch beschermingssysteem in zijn samenstelling heeft met de meest geavanceerde technologie op basis van zilverionen om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Dankzij deze bescherming zijn Silestone kwartsoppervlakken voor keukens en badkamers extra hygiënisch.

Diverse afwerking en breed kleurenassortiment

Silestone is verkrijgbaar in meer dan 60 unieke kleuren, voor iedere stijl en persoonlijkheid, voor alle soorten keukens en badkamers!

Hier beneden vindt u een overzicht van de kleuren dat wij het meest gebruiken.

U kan meer info of kleuren vinden op de officiële website van Silestone by Consentino.

Wie zijn we?

 • DBStones, beter bekend als De Boeck & Fils NV, is een van de oudste Belgische bedrijven dat natuursteen bewerkt. Met een ervaring van meer dan 90 jaar, is onze familie gepositioneerd als een expert in de installatie en levering van marmer, graniet, wit steen, blauwe hardsteen, leisteen en composieten.

News

Om steeds te streven naar een kwalitatieve dienstverlening en om u onze…
Ter gelegenheid van de lancering van onze nieuwe website geven we u…
Iedereen weet, Batibouw is het belangrijkste evenement van deze winter voor al…

Contact

 • De Boeck & Fils SPRL
  Hemelstraat 56
  B-1651 Lot-Beersel
  tel : +32 2 424 03 89
  fax : +32 2 424 14 51
  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons