Natuurstenen

 • Hieronder vindt u de verschillende kenmerken, voordelen en het uiterlijk van de belangrijkste stenen met wat we werken en gebruiken.

Marmer

Marmersteen is een soort van compact en hard steen, en wordt al eeuwen gebruikt in de bouwsector. De grote groep van marmer bevat metamorfe gesteenten en sedimentaire gesteenten.

Lees verder...

Graniet

Granieten zijn ontstaan in de ondergrondse lagen onder hoge druk. Wat maakt dat ze harder zijn dan andere natuurstenen en dus beter bestand tegen slijtage.

Lees verder...

Leistenen

Leisteen is een rots die een eigenaardigheid heeft vanwege een geplastificeerde uitstraling, en zich voordoet in dunne platen of "rotsbladen." Ze zeggen dat ze gesplitst zijn.

Lees verder...

Blauwe Harstenen

Blauwe hardsteen (ook wel "kleine graniet" genoemd) is een compacte, donkere kalksteen, die behoort tot de categorie van marmer. Het bestaat uit verschillende soorten fossielen geïntegreerd in een donkere massa.

Lees verder...

Kalkstenen

Kalkstenen zijn sedimentaire gesteenten, de derde meest voorkomende steen na leisteen en zandsteen. Ze worden gevormd door ophoping en bestaan uit een reeks van fossielen of fragmenten Cilles als kalksteen of kwartskorrels.

Lees verder...

Composieten

De composiet is zo een unieke steen dat het resultaat van de combinatie met de natuur en ons het beste en de meest geavanceerde technologie biedt.

Lees verder...

Contact

 • De Boeck & Fils SPRL
  Hemelstraat 56
  B-1651 Lot-Beersel
  tel : +32 2 424 03 89
  fax : +32 2 424 14 51
  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons