Kalkstenen

Kalkstenen zijn sedimentaire gesteenten, de derde meest voorkomende steen na leisteen en zandsteen. Ze worden gevormd door ophoping en bestaan uit een reeks van fossielen of fragmenten Cilles als kalksteen of kwartskorrels. Kalksteen is herkenbaar aan zijn witte kleur en meestal in aanwezigheid van fossielen. Het is de basis van vele materialen.

Er zijn twee hoofdcategorieën: harde en zachte kalksteen. De harde kalksteen is compacter en kan aangebracht worden voor zeer intensief verkeer, verplaatsingen. Een breed kleurengamma wordt aangeboden in deze categorie. De zachte kalksteen is voornamelijk samengesteld uit wit steen. Deze stenen zijn relatief zacht en gemakkelijk te bewerken. Ze zijn ontworpen voor een toepassing binnen en buiten. De meest populaire witte steen komt uit Frankrijk (Bourgogne steen), maar de kalksteen wordt nu van over de hele wereld geïmporteerd en versterkt het assortiment.

Deze kalksteen kan niet worden gepolijst en worden geleverd in een verzachte afwerking.

VOORDELEN VAN KAKSTENEN

De voordelen van kalksteen zijn talrijk o.a :

 • eenvoudig om te werken
 • grote variatie
 • ruime keuze aan kleuren
 • duurzaam
 • bestand tegen klimaat veranderingen
 • geschikt voor vele toepassingen

OORSPRONG

De kalksteen is afkomstig vanuit de hele wereld, de meest populaire blijven de witte kalksteen uit Frankrijk, Portugal, Turkije.

GEBRUIKT

Deze stenen en vooral de witte steen uit Frankrijk kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen dankzij het gemakkelijk te bewerken materiaal. Ze worden gebruikt voor vloeren, muren in oude schouwen, trappen, standbeelden, ...

ASPECTEN EN KLEUREN

De meerderheid van de zachte kalksteen zijn wit of doorzichtig. De harde kalksteen biedt een verscheidenheid van tinten en kleuren die u toelaat een uniek ontwerp samen te stellen door te spelen met subtiele nuances.

Wie zijn we?

 • DBStones, beter bekend als De Boeck & Fils NV, is een van de oudste Belgische bedrijven dat natuursteen bewerkt. Met een ervaring van meer dan 90 jaar, is onze familie gepositioneerd als een expert in de installatie en levering van marmer, graniet, wit steen, blauwe hardsteen, leisteen en composieten.

News

Om steeds te streven naar een kwalitatieve dienstverlening en om u onze…
Ter gelegenheid van de lancering van onze nieuwe website geven we u…
Iedereen weet, Batibouw is het belangrijkste evenement van deze winter voor al…

Contact

 • De Boeck & Fils SPRL
  Hemelstraat 56
  B-1651 Lot-Beersel
  tel : +32 2 424 03 89
  fax : +32 2 424 14 51
  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons